Sidor

torsdag 22 september 2011

Finns det ett regeringsalternativ till alliansen som TV 4 har upptäckt men inte vi som är verksamma i Riksdagen?

TV 4 Nyheterna redovisar dagens opinionsundersökning. Alliansen leder opinionen men frågan är mot vilket alternativ vi leder?

Om oppositionen presenterar ett gemensamt budgetalternativ med en gemensam politik så tycker jag att media ska fortsätta samredovisa opposititionens siffror men för oss som lyssnade till budgetdebatten där några av de hetaste replikerna togs mellan v och mp så kan man bara konstatera att det inte finns någon gemensam oppositionspolitik.

Det betyder att partierna kan redovisas var för sig och alliansen tillsammans men s borde redovisas för sig liksom v och mp, och sd. Det är inte ärligt mot väljarna att framställa att det finns en gemensam opposition när det helt enkelt inte finns något samlat trovärdigt gemensamt alternativ till alliansen.

Jag förstår att media vill framställa det på annat sätt, nämligen att man vill framställa det som en jämn match men rimligen borde medias uppgift vara att spegla verkligheten, och inte att försöka skapa en version av verkligheten.

Inga kommentarer: