Sidor

onsdag 7 september 2011

Cirkusen i SAAB fortsätter och vem lider inte med den som är anställd i SAAB?

SAAB har fortsatta problem och ber nu enligt ett pressmeddelande om rekonstruktion. Ett företag måste ha större intäkter än kostnader vilket är en förutsättning för att överleva långsiktigt...

Svårare än så är det inte och grundproblemet för ett företag som inte har det är helt enkelt att vi konsumenter inte vill köpa det företagets produkter eller tjänster. Det gäller alla företag och även SAAB. Som politiker kan vi inte lagstifta om att alla måste köpa en viss bil av ett visst bilmärke, vilket socialdemokraterna verkar tro... Eller om de menar att vi ska ge pengar från skattebetalarna för att sedan subventionera vissa bilar?

Sverige ska ha goda generella villkor för företagande och samhället och näringslivet kan arbeta nära varandra för att utnyttja de forskningsresultat som tas fram men ytterst är det ett enskilt företags ansvar att ta fram produkter som vi konsumenter vill köpa. Det är inte politikens uppgift.

Jag förstår den ångest och oro som måste finnas hos de anställda på SAAB och vi får hoppas att den här cirkusen i SAAB slutar på ett bra sätt och att företaget får ordning på sin ekonomi och kan börja tillverka bilar igen - och att man då kan tillverka bilar som konsumenterna vill köpa.

Inga kommentarer: