Sidor

måndag 8 augusti 2011

Tänker s hålla rasisterna utan inflytande i Riksdagen? Upp till bevis Håkan!

Nu är det upp till bevis för s. Tänker ni hålla rasistiska partier utan inflytande på den ekonomiska politiken eller inte? Hanif Bali min kollega i Riksdagen ställer en berättigad fråga på Expressen debatt idag.

Tyvärr har vi sett exempel på samarbeten mellan s och sd under våren I Riksdagen och Arbetarbladets ledarsida har också gett utrymme för personer som framför sd åsikter. Ett tecken i tiden? Varken Raimo Pärssinen eller Elin Lundgren har tagit avstånd från det direkta samarbete som förekommit. Skäms de idag med tanke på vad som hänt i Norge? De borde det iaf.


- Posted using BlogPress from my iPad

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Den som just nu bär det yttersta ­ansvaret för att främlingsfientlighet fått en plats i svensk politiks finrum är Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt."

"I själva verket förbereder han en kupp som ger makten över ekonomin till Sverige­demokraterna."

Detta är citat från Expressen som moderaten HANIF BALI uttrycker. Han sitter med i Arbetsmarknadsutskottet som ordinarie, med ansvar för integrationsfrågor.

Min fråga; Visst borde det finnas någorlunda normalbegåvade personer även i Moderaterna som kunde sitta i utskotten och inte en sådan pajas. Kanske han har fått detta ansvar för att han är invandrare.

Peter Madison sa...

Visst är det en smula ironiskt att SD i 9 av 10 omröstningar i riksdagen stöder Alliansen. Undrar vem som är beroende av vem...

Babar7 sa...

KLARGÖRANDE. I ärlighetens namn har det blivit väldigt svårt att hålla isär riksdagsledamöterna Hanif Bali och Lars Beckman. De förstnämnda är lite mer teknik-savy, men ingen av dem har någon särskilt djup kunskap om de lagar som reglerar deras arbete.

De sitter alltså båda i riksdagen. Riksdagen och regeringen regleras i en grundlag som heter Regeringsformen, och det är läge för en grundkurs.

Regeringen presenterar sina förslag för riksdagen. Det är regeringens uppgift att hitta stöd för sin politik. Tycker inte riksdagen om politiken är det bara för regeringen att modifiera sina förslag tills de godkänns av den folkvalda församlingen.

Både Beckman och Bali har missat det där. Det är därför de båda skriver att Socialdemokraterna samarbetar med Sverigedemokraterna. Socialdemokraterna överväger att tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet förslå att nästa jobbskatteavdrag stoppas. Det är sådant en opposition gör - den presenterar sina förslag.

Bali och Beckman är ovetande om hur riksdagsarbetet går till och kräver att Socialdemokraterna ska låta bli att lägga sina motförslag eftersom Sverigedemokraterna kan stödja dem (nu stödjer SD alliansen i över 90% av riksdagens omröstningar, men det struntar B&B i). Bali och Beckman vill alltså att de rödgröna inte ska komma med några förslag utan bara sitta tysta.

De åberopar nämligen Fredrik Reinfeldts uttalande från valrörelsen om att de största blocket ska styra Sverige. Problemet är bara att grundlagen trumfar uttalanden från Fredrik Reinfeldt - oavsett vad han tycker så måste riksdagen ändå fälla avgörandet.

Låt oss dra en historisk parallell - för inte så många år sedan styrdes Sverige av en socialdemokratisk minoritetsregering under ledning av en man som hette Göran Persson. Han var inte särskilt förtjust i vare sig Vänsterpartiet eller Miljöpartiet. Men han förhandlade med dem ändå och fick ändra i sina förslag och backa på en hel del områden. Han gjorde nämligen av en regering måste göra - söka stöd i riksdagen.

Förhoppningsvis har denna grundkurs varit lärorik. Så kanske dumheterna kan få ett slut?

Anonym sa...

Uräkta, men är du helt från vettet, Lars Beckman? Håller med fullständigt om föregående kommentar, som är saxad från Alliansfritt Sverige (googla).

Anser du, Lars, att Juholt inte ska bedriva någon oppositionspolitik överhuvudtaget? Ska vi bara tyst lyda Den Store Ledaren och hålla käften? Att SD råkar tycka samma som Juholt i ett fåtal frågor handlar inte om oanständighet. Eller tycker du att det är oanständigt att DITT parti röstar likadant som SD i 90 % av omröstningarna i riksdagen? Nej, fy fan vilken ignorant hycklare du är! Skäms för fan!

/ Sanningssägaren

Anonym sa...

Så jävla lågt att försöka plocka billiga poäng på det som skett i Norge! Håller med föregående kommentarer.

g0x sa...

Nu är det upp till bevis för M. Tänker ni hålla rasistiska partier utan inflytande på den ekonomiska politiken eller inte?

Tyvärr har vi sett exempel på samarbeten mellan M och SD under våren i Riksdagen. 9 av 10 gånger.

Anonym sa...

Jag antar att du enligt samma logik ber om ursäkt för massakern i Norge.

Jag citerar TV4:

"Enligt sammanställingen så har SD kunna fälla avgörandet i 48 av 133 huvudvoteringar. I 44 av dessa omröstningar har Sverigedemokraterna röstat med alliansen."

http://politikerbloggen.nyheterna.se/2011/01/04/41225/