Sidor

tisdag 7 juni 2011

Samma Erik som satt i hemliga samtal med Göran Persson (s) som politisk kommentator skriver nu debattinlägg i DN...

Det var många som undrade hur Aktuellt kunde veta så mycket om svensk inrikespolitik, tolkat med s glasögon på, när det avslöjades att dåvarande politiska kommentatorn satt i hemliga och förtroeliga samtal med s-ledaren.

Nu skriver samma Erik på DN debatt om public service framtid. Det är en del av SR och SVT omfattande opinonsbildning inför den public service utredning som ska tillsättas inom kort. Det är bara att konstatera att medialandskapet på kort tid har förvandlats och att statens ansvar för att tillhandahålla media bör förändras i och med det.

Idag har många tillgång till internet och kan söka information själv och därmed har också makten över mediautbudet förflyttats från den ansvariga producenten av programmmet till den enskilde själv som då kan söka information på många olika hemsidor.

MEN med det sagt, så är det så att media har en stor makt att sätta dagordningen för det offentliga samtalet och det är förmodligen därför som också exempelvis SR har börjat köra samordnade kampanjer med samma budskap på alla sina P4 stationer, men med regionala vinklingar.

Jag tycker att det finns all anledning att nu stanna upp och fundera över vilken mediapolitik staten ska bedriva. Är det optimalt att det i Gävleborg finns 4 statliga radiostationer och 2 fristående? Vore det inte bättre att staten hade två radiokanaler - en stark lokal kanal med väl tilltagna resurser och en rikstäckande samhällsinformationskanal - P1? Eller vad tycker du?

Inga kommentarer: