Sidor

måndag 16 maj 2011

Träff med Gestriklands Idrottsförbund och Villaägarna Gävle.

Idag har Gestriklands Idrottsförbund bjudit in hela Gävleborgsbänken liksom Villaägarnas Riksförbund har gjort så det blir två intressanta möten idag.

När det gäller idrotten så har hela Skatteutskottet nyligen varit i Bryssel för att påverka skattekommissionären att vi i Sverige inte vill ha moms för den ideella sektorn. Det är bra att även oppositionen har anslutit sig till Regeringens och Alliansens linje i frågan eftersom det skickar en tydlig signal till Bryssel i frågan.

Tyvärr så sågade s med stöd av sd och övriga oppositionen skattekommisionärens förslag till gemenskap skattebas för bolag i Riksdagen förra veckan vilket kommer att försvåra våra förhandlingar om just moms på ideella sektorn.... Regeringen och Alliansen tyckte att man kunnat utreda frågan vidare men s sökte stöd hos sd och fick en riksdagsmajoritet för sin linje. Att sd var emot allt som har med eu att göra är inte så förvånande men att det tidigare statsbärande partiet inte förstår vad som är Sveriges bästa är mer oroande och de som kan drabbas är just de ideella föreningarna.

Inga kommentarer: