Sidor

torsdag 12 maj 2011

Mycket intressant seminarium om annonser från utländska spelbolag idag som handlar om främjandeförbudet.

Min kollega i Riksdagen Carl-Oskar Bohlin arrangerade idag ett mycket intressant seminarium om annonser från utländska spelbolag i media men frågan är mycket bredare än så. Ytterst är det en yttrandefrihetsfråga. Ska staten besluta om att utländska företag inte får annonsera i dagspress och att utländska spelbolag inte får stödja den svenska idrottsrörelsen?

Personligen med den information som jag har idag så är det viktigt att lagen ändras så att även utländska spelbolag får marknadsföra sig i Sverige och att man också får stödja den svenska idrottsrörelsen. Jag tror på konkurrens på lika villkor och det gäller även i den här frågan.

Programmet för seminariet framgår av inbjudan:

Riksdagsledamot Carl-Oskar Bohlin (M) bjuder in till seminarium om främjandeförbudet den 12:e maj kl 11:45-13:00 i riksdagshuset.
Främjandeförbudet innebär ett förbud i lotterilagen mot att i yrkesmässig verksamhet främja utomlands arrangerade spel. Förbudet innebär att medieaktörer med säte i Sverige går miste om annonsintäkter som är tillgängliga för utländska medieaktörer som sänder eller publicerar media i Sverige.

Seminariet syftar till en bredare diskussion kring hur detta påverkar svenska medieaktörers roll och konkurrenskraftighet på en global mediemarknad. Samtidigt kommer spelfrågans framtid att beröras.

Petter Nylander, tidigare VD på spelföretaget Unibet modererar en diskussionspanel med följande deltagare
Jan Helin, Chefredaktör, Aftonbladet
Thomas Mattsson, Chefredaktör, Expressen
Joakim Rönngren, Manager PR and Public Affairs, Ladbrokes Nordic
Ola Wiklund, Advokat och delägare, Gernandt & Danielsson
Gustaf Hoffstedt, Riksdagsledamot, (M)

Inga kommentarer: