Sidor

torsdag 12 maj 2011

Arbetarbladets ledarsida landar riktigt snett idag när man kritiserar alliansens prishöjning av kollektivtrafiken i Stockholm när det är dubbelt så dyrt att åka i vårt län.

Arbetarbladets ledarsida ondgör sig idag över att Alliansen i Stockholm tänker höja månadskortet med 100 kronor för kollektivtrafiken till cirka 790 kronor. Vad säger då samma ledarsida om kostnaden i vårt län som är 1535 kronor per månad? Låt mig påminna ledarsidan om att vårt landsting styrs av socialdemokraterna.

Den slutsats man kan dra som invånare är alltså att med alliansstyre får man bättre kollektivtrafik till lägre pris men frågan var om det verkligen var det som ledarsidan ville lyfta fram?

1 kommentar:

Ung och arbetslös (eftersom M inte satsar på unga) sa...

Jag undrar ju hur man kan få bättre kollektivtrafik till LÄGRE pris om man sänker skatter? Har ni vunnit på travet??

Nej, det är väl klart som korvspad att kollektivtrafiken i Gävleborgs län, Jämtlands Län, Västernorrlands län eller något annat län, blir dyrare än i Stockholm - det finns en hel del fler i Stockholm som är med och bekostar kollektivtrafiken.

Och går vi sedan vidare, kan inget landsting, vilket parti som än styr, sänka priset på kollektivtrafiken om det statliga stödet minskar.
Det kan varken M, C eller S göra. Mindre pengar att finansiera trafiken med resulterar högre avgifter för resenärerna. Det finns helt enkelt inga omvägar om man vill ha kvar samma trafik.