Sidor

fredag 8 april 2011

Tobe och jag besöker Norrsundet idag!

PRESSINBJUDAN:


2011-04-07
Arbetsmarknadsutskottets ordförande Tomas Tobé (M) och Riksdagsledamot Lars Beckman (M) besöker Kopparfors Sågverk i Norrsundet som kommer att avvecklas.

Riksdagsledamot Tomas Tobé (M), tillika ordförande i arbetsmarknadsutskottet, besöker Kopparfors sågverk i Norrsundet tillsammans med riksdagsledamot Lars Beckman (M) med anledning av att Stora Enso lägger ned verksamheten. Syftet med besöket är att få en beskrivning av det rådande läget och skapa en djupare förståelse för situationen som uppstått samt att få en samlad bild över företagets arbete med att hjälpa sina medarbetare vidare till nytt arbete utanför företaget, samt vilka resurser som samhället har i den situation som nu råder.

Tobé och Beckman kommer under förmiddagen att träffa Kopparfors sågverks platschef Christer Rosén och personalchef Mats Bergkvist. Under eftermiddagen träffar de fackliga företrädare från GS-facket.

Bakgrund till besöket:

Den 23 mars kom beskedet om nedläggningen av Kopparfors sågverk i Norrsundet. Orsaken är olönsamhet och omkring 110 personer berörs av nedläggningen. som beräknas vara genomförd i slutet av 2011. Det är nu andra gången på tre år som Norrsundet drabbas av företagsnedläggningar. Intill sågverket låg tidigare Stora Ensos massabruk, som lades ner år 2008 då 300 personer miste sina arbeten.

Media bjuds in till en pressträff kl. 13.30 där Tobé och Beckman kommenterar mötena.

Tid: 13:30, fredagen den 8 april 2011

Plats: Kopparfors sågverk, Fabriksvägen 53, Norrsundet

Inga kommentarer: