Sidor

fredag 25 mars 2011

Vänsterpartiet kallar Kulturministern till KU för att hon vill ha fri konkurrens mellan medier!

Föga förvånande vill Vänsterpartiet inte ha fri konkurrens på lika villkor mellan Sveriges Radio och de fria mediabolagen och nu kallar man kulturministern till förhör i KU i frågan och om detta rapporterar självklart SR lojalt.

Det är inte rimligt att vi med hjälp av politiska beslut ska gynna ett särskilt mediaföretag utan det är mycket rimligt att vi i Riksdagen som representerar allmänintresset ska verka för fri konkurrens på lika villkor. Att vänsterpartiet inte vill ha fria medier är förståeligt eftersom de länder som har det samhällsystem som socialistiska partier förespråkar alltid är emot fria medier. Hade vi inte haft borgerlig regering i början av 90-talet så är det inte säkert att vi hade haft så många tv och radiokanaler som vi har i Sverige eftersom s var emot både fri radio och fri tv och socialdemokratiska kvinnoförbundet ville på fullt allvar förbjuda paraboler och en s minister trodde (hoppades?) på att internet skulle bli en fluga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Erkänn att medieföretagen känner sig hotade endast pga att SR å SVT har kommit på och lanserat produkter som folk vill ha och därför väljer dessa bolag och som moderat anser du att inget ska ägas gemensamt utan allt ska vara privat därför är detta ett sätt att sänka svt å sr.

Lars Beckman sa...

Nej, så tror jag inte alls att det är men det ska vara konkurrens på lika villkor.

Johannes sa...

Ah, självklart. Att förhindra att regeringen får förhandsgranska programidéer och direkt ha inflytande över de som är de främsta granskarna av nämnda regering är förstås ett slag mot fria medier.

Det här är nog det mest imponerande nyspråk jag läst på länge. Har man den minsta insikt i mediepolitik så är det uppenbart att en förhandsgranskning av public service minska mediafriheten.