Sidor

onsdag 16 mars 2011

Middag med LO ekonomerna och Wanja Lundby Wedin - en märklig upplevelse!

Ikväll har Skatteutskottet ätit middag med LO ekonomerna som tillsammans med Wanja Lundby Wedin berättade om hur de vill förändra skattesystemet i Sverige. Det var intressant men märkligt. Egentligen skulle jag inte varit med eftersom jag lovat att besöka Nordanstigs företagarförening men voteringen drog ut på tiden så att missade tåget till Hudiksvall.

Vad ville då LO göra med skattesystemet:

1. Ta bort rot avdraget.
2. Ta bort rut avdraget.
3. Ta bort jobbskatteavdraget och förändra grundavdraget
4. Höja matmomsen och momsen på resor.
5. Införa en ny fastighetskatt och förmögenskatt.

När jag frågade LO om de hade räknat på vad förslagen med kraftigt höjda matpriser och borttagande av jobbskatteavdrag skulle betyda för en LO familj som bor i villa i Bomhus så var svaret nej, det har vi inte.

Man hade heller inte räknat på en genomsnittsfamilj som var LO medlem och jämfört ekonomin 2005 med ekonomin 2010, vilket kanske var ännu mer förvånande om det var sant. Till slut var iaf Wanja tvungen att hålla med om att en LO medlem har tjänat ekonomiskt på alliansens politik.

Det är inte konstigt att LO medlemmarna flyr organisationen med tanke på att fackförbundet inte verkar ha sina medlemmars bästa för ögonen utan en egen politisk agenda som går helt i otakt med medlemmarnas intressen.

Inga kommentarer: