Sidor

måndag 3 januari 2011

Rekord för antalet startade företag 2010 enligt Nyföretagarcentrum!!

Klicka på länken så kommer du till nyheten att vi slagit rekord i nystartade företag under 2010 jämfört med 2011.

Nyföretagarcentrum skriver i sitt pressmeddelande:

NyföretagarCentrums Nyföretagarbarometer visar att nyföretagandet ökade med hela 19 procent under 2010 jämfört med 2009. Totalsiffran 65 072 är den högsta i Sverige på mer än 15 år. Den största anledningen är den markanta ökningen av antalet aktiebolag; drygt 43 procent på helårsbasis.

Ökningen av nya företag, som pågått hela 2010, fortsatte i december då 42 procent fler nya företag registrerades hos Bolagsverket än under december 2009.

– Att antalet nystartade företag ökar med 19 procent under ett och samma år har aldrig hänt förut sedan vi startade Nyföretagarbarometern i början av 1990-talet, säger Mats Evergren, marknadschef på NyföretagarCentrum Sverige som i samarbete med Bolagsverket tar fram Nyföretagarbarometern. Det visar tydligt att det har skett en förändring i attityden till egenföretagande, vilket behövs eftersom Sverige fortfarande har ett relativt lågt nyföretagande, i en internationell jämförelse.

Anmärkningsvärt är att antalet aktiebolag under december ökade med nästan 90 procent.

– Den 1 april sänktes aktiekapitalet till 50 000 kr och den 1 november avskaffades den lagstadgade revisionsplikten för mindre aktiebolag, på samma sätt som redan skett inom övriga EU. Det är de stora anledningarna till att fler väljer att starta aktiebolag. Faktum är att fler aktiebolag än någonsin registrerades under 2010, säger Mats Evergren.

– Vi har också under året sett en kontinuerlig ökning av personer som söker sig till oss på NyföretagarCentrum för kostnadsfri rådgivning inför start av eget företag, fortsätter han.

Inga kommentarer: