Sidor

måndag 3 januari 2011

Centerpartiets kommunalråd i Uppsala vill klä ut folk som Hyenor efter avtjänade straff. Det är inte en god ide.

Aftonbladet skriver om kommunalrådet i Uppsala, centerpartist som vill att folk ska kläs ut till Hyuenor efter avtjänade straff och sättas ut framför köpcentrum. Det är en riktigt dålig ide, och jag tror faktiskt inte att kommunalrådet menar det på riktigt. Det han förmodligen lärt sig av den här mediastormen är att det man skriver på en blogg, ska man också kunna säga i en talarstol i fullmäktige eller i ett annat offentligt sammanhang. Klicka på rubriken så kommer du till Aftonbladets artikel.

Själv så har jag bara blivit utsatt för påtryckningar av vad jag skriver här på bloggen av en lokal statlig radiostationschef som inte gillar att jag skriver om hur den statliga radiostationen problemformulerar ur ett socialistiskt perspektiv, vilket man oftast gör. Det är rätt intressant att en publicservice chef, som är satt att värna det fria ordet, genom politiska påtryckningar, försöker tysta en bloggande politiker.

Det visar om inte annat hur lågt i tak det är i Gävleborg och att det är endast en rådande mediaordning som ska råda, och det är en problemformulering ur ett s perspektiv. I helgen fick vi se ett exempel på det när den statliga radiokanalen rätt okritiskt körde ut s version av vad som händer i kommunpolitiken i Hudiksvall.

Jag noterar att det är ytterst sällan som Moderaterna i opposition får samma utrymme i etermedia i andra kommuner där s styr.

2 kommentarer:

PEJ sa...

mycket märkligt........ NÄR 95% AV SVENSKA MEDIA ÄR BORGERLIGA!!!!
Vad gnäller du för???

Lars Beckman sa...

Menar du att GD är "borgerligt" på redaktionell plats?