Sidor

fredag 17 september 2010

Vad ska s-märkta tidningar hitta på för att hjälpa partiet under helgen?

Vi kommer alla ihåg att Aftonbladet klev över alla gränser i somras och nu är frågan vad den lokala s-märkta tidningen ska hitta på i helgen för att hjälpa partiet?

Vilka lokala Moderater och alliansföreträdare ska redaktionen använda som exempel för att hjälpa socialdemokraterna att sätta den önskade bilden av alliansen, och självklart följer då den s-märkta ledarsidan upp det inslaget med den politiska agitationen. Man kommer säkert att ta upp frågor som man tror gynnar socialdemokraterna på redaktionell plats.

Det är beklagligt om redaktionerna under helgen går politiska partiers ärenden, och ett av veckans värsta exempel var nog när den statliga radion var i Norrsundet och knackade dörr med socialdemokraterna med ett inslag som lika gärna hade kunnat sändas i den kommersiella radion. Samma radiostation som istället för att ta upp handfast problem för länets invånare vad gäller sjukvård och arbetslöshet valde att starta upp ett inslag man kallar "nu räddar vi världen" på tema miljöområdet. För oss som läser Fokus så insåg man snart att det är ett av de enda politikområden där de tre socialistiska partier, obegripligt nog, har högre trovärdighet än alliansen och genom att försöka påverka väljarna att tänka miljö istället för framtid företagande arbete och sysselsättning så vill man nog påverka väljarna att tänka på den fråga som gynnar vissa politiska partier.

Tänk om man istället hade startat, och det är inte för sent än, ett progam som kunde heta jobbakuten där arbetslösa och företagare matchas ihop och så gör man en god samhällsinsats för att hjälpa människor till arbete, samtidigt som man hjälper företagen i länet att hitta nya medarbetare. De allra flesta jobben som är lediga i länet är inte anmälda till Arbetsförmedlingen, med tanke på den dåliga erfarenhet företagen har av den statliga jobbförmedlingen.

Inga kommentarer: