Sidor

lördag 25 september 2010

Skytte i SVD: Monas bygge stod i lös sand..

Göran Skytte skriver vasst som vanligt i SVD på ledarsidan om skillnaden mellan Statsminister Fredrik Reinfeldt allians och Monas försök till att göra en rödgrön motsvarighet:

Reinfeldt byggde den borgerliga alliansen med integritet och styrka, Sahlin byggde den rödgröna alliansen med svag vilsenhet. Den ene byggde sitt hus på fast berggrund, den andre på lös sand, som det står i Bibeln. Och då går det som det står om den som bygger på sand:”Vindarna blåste och störtade sig mot hans hus, det rasade och raset blev stort” (Matt 7).

Denna svaghet upplevdes säkert som något helt nytt av socialdemokrater som vant sig vid att se partiets ledare – ni vet, allt från Branting till Palme och Persson – som starka byggmästare av folkhemshuset. En plågsam pinsamhet.

Och än värre blev det i valrörelsens slutskede, när man i panik kallade in en rad gamla partitoppar för att uttala sitt stöd för ”vår partiledare”. Något liknande hade aldrig någonsin hänt i partiets långa historia.

Och rent genant var det när Göran Persson – han som tidigare på olika sätt hånat Mona Sahlin – visade upp sig på Stockholms Central för att därmed på gammalt godsägarmanér mana undersåtarna att rösta rätt.

Klicka på rubriken för hela artikeln. Om de nationella medierna hade velat ta del av hur illa det kan gå med mp v och s styre hade man med fördel kunnat lyfta fram Gävle. Som SVT Gävle-Dala mycket riktigt konstaterade häromdagen: Tag vilken rankinglista du vill, så hamnar länet och Gävle i botten. MEN den goda nyheten är att det här går att ändra på. Det är inte en naturlag att länet och Gävle ska hamna sist överallt. Det skulle underlättas dramatiskt om mp såg till stadens och länets bästa och anslöt sig till frihetsalliansen.

Inga kommentarer: