Sidor

torsdag 16 september 2010

Miljöpartiet tydligt med stöd av s och v: Det blir en kilometerskatt på minst 14 kronor per mil för tung trafik rapporterade Dagens Eko häromdagen.

Miljöpartiet har nu bekräftat med stöd av s och v att det blir en kilometerskatt för tung trafik på minst 14 kronor per mil. (klicka på rubriken för nyheten i Dagens Eko.)

Det här skulle vara ett hårt slag mot jobben i Gävleborg och påverka alla företag och alla invånare i länet. Den varugrupp som skulle öka mest i pris för oss konsumenter är livsmedel och alla företag skulle få sin konkurrenskraft kraftigt påverkat.

En företrädare för åkerinäringen uttalade följande till Företagsbladet:

Bengt Fahlander, Bengt Fahlanders Åkeri & Återvinningsanläggning:

Det kommer att bli väldigt svårt för oss att få tillbaka det vi skulle tvingas lägga ut på kilometerskatten på 14 kronor milen, vilket främst drabbar närtransporter där det inte finns några alternativ. Det blir katastrof för åkerinäringen!

Vi betalar redan 21 kronor milen i dieselskatt och totalt 400 000 per år på vissa bilar. Kilometerskatten skulle öka kostnaden med 350 000 för en bil som kör cirka 25 000 mil per år och det i en bransch som har en marginal på 3 procent. Varför inte satsa resurser i stället på att ta fram mer miljövänliga motorer?

Jag var nyligen på Volvo Lastvagnar och där har de försökt få besked från myndigheterna i vilken riktning de skall arbeta. De har utvecklat flera nya miljömotorer men får inga besked. Åkerinäringen har på de senaste 20 åren minskat utsläppen av koldioxid med 85 procent!

1 kommentar:

Picus.V sa...

Du skriver, MINST 14:-/milen för kilometerskatten.

Vad jag har hört så pratar man om 14:-/milen i GENOMSNITT... Och det är vad som står i artikeln.

Varför ljuger du Lars?
Hur är det med DIN trovärdighet Lars Beckman?