Sidor

tisdag 14 september 2010

Kennet Lutti ledarskribent på Arbetarbladet är nöjd med de statliga mediernas rapportering i länet. Jag förstår det.

Kennet Lutti beklagar sig i en ledare idag där han tycker att nyhetsredaktionerna inte har behandlat socialdemokraterna korrekt i årets valrörelse. Han är dock mycket nöjd med de statliga medierna i länet och han skriver;

När mediernas innehåll summeras lyfts skevheterna, bara radion och SVT, och de flesta lokaltidningarna, är relativt opartiska och objektiva.

Jag antar att Lutti då tänker på att Radio Gävleborg knackade dörr med socialdemokraterna i Norrsundet igår och sände det som en nyhet med socialdemokratisk propaganda, eller att SVT Gävle-Dala gav vänsterpartiet stort utrymme förra veckan när man kritiserade Svenskt Näringsliv istället för att rapportera om sakfrågan, som handlade om hur kilometerskatt på 14 kronor per mil för tung trafik påverkar jobben i länet, eller hur den fördubbling av arbetsgivaravgifterna för unga påverkar antalet jobb. Den landsortstidning som Lutti tänker på är kanske Ljusdalsposten som inte vill föra nyheten vidare att ett av Ljusdals största företag måste varsla 10 % av de anställda om arbetsgivaravgifterna fördubblas med den röda politiken. Att inte publicera en nyhet är också att ta ställning på redaktionell plats. Det är säkert därför som de statliga medierna, som Lutti gillar, inte har bevakat ett av de 4 lunchmöten som näringslivet arrangerat för att ge jobbskaparna i länet möjlighet att berätta om hur de skarpa förslagen påverkan jobben i deras företag. Jag förstår att Lutti är mer än nöjd.

I sak så handlar inte s kris om att medierna inte rapporterat om förslagen från de röda partierna, utan om att förslagen har varit så usla. Jag är mer förvånad att s har så höga opinionssiffor med tanke på hur dålig politiken är för både stad och land.

Inga kommentarer: