Sidor

tisdag 14 september 2010

Ett av Ljusdals största företag riskerar att behöva varsla 10 % av personalen om arbetsgivaravgifterna fördubblas. En icke nyhet?

Idag på lunchmötet i Ljusdal berättade platschefen för Teleperformance i Ljusdal att om arbetsgivaravgifterna för unga fördubblas riskerar man att få ökade kostnader på ett antal miljoner och då kan man endast spara pengar genom att minska personalen. I ett tjänsteproducerande företag finns det inte några maskiner som kan ersätta människor.

Om detta vill inte de statliga medierna rapportera till sina lyssnare och tittare. Det må så vara med tanke på den nyhetsvinkling de har i sina sändningar, men varför inte Ljusdalsposten tycker att det är en nyhet att 60-100 personer riskerar sina jobb i Ljusdal med fördubblade arbetsgivaravgifter är faktiskt lite svårt att förstå. Jag hoppas verkligen att informationen kan spridas i alla fall.

Lägg till detta att det skulle få mycket stora konsekvenser om man inför den kilometerskatt för tung trafik för både tillverkande företag och skogsnäringen i Ljusdal. Det framkom mycket tydligt på mötet idag. Företagsbladet fanns på plats så när artikeln läggs ut så återkommer jag här på bloggen med en länk till artikeln.

Inga kommentarer: