Sidor

onsdag 15 september 2010

Att ta bort rut är politiskt självmord enligt företagare i Hälsingland.

- RUT-avdraget gör att människor får jobb och vågar starta egna företag. Men den sociala aspekten är lika viktig. Många av våra kunder är pensionärer som nu fått en chans till ett både tryggare och trivsammare liv.Svenskt Näringsliv träffade några av Hälsinglands RUT-företag för att prata om deras vardag. Och det var många intressanta aspekter på skatteavdraget som diskuterades.

Alla förstår ju att man inte kan sänka en kostnad för att sedan höja den igen och tro att människor ska fortsätta betala, det är orimligt, sa Wanja Sköld från Nyckelpigans Hemservice AB i Söderhamn.
Hon har drivit sitt företag i tretton år, men har tack vare RUT-avdraget kunnat växa och utvecklas starkt.- De allra flesta av mina nya kunder är pensionärer som anlitar oss som alternativ till den kommunala hemtjänsten. Alla mina medarbetare har en bakgrund inom vård och omsorg vilket är en enorm trygghet för våra kunders anhöriga. RUT-avdraget har breddat vår bransch till långt mer än städningen. Det handlar om trygghet, säkerhet, trivsel och ett socialt möte, sa Wanja Sköld.


Klicka på rubriken för hela artikeln på Företagsbladets hemsida.

Inga kommentarer: