Sidor

onsdag 11 augusti 2010

Vilka har drabbats värst av socialdemokraternas politik i Gävle? De som bor på Nordost och Brynäs?

Det finns många förlorare på Socialdemokraternas misslyckade politik i Gävle, men de som drabbats allra värst är kanske de som bor på Nordost och Brynäs. Med ett uselt företagsklimat som inte förmått företag att etablera sig i Gävle och fått framgångsrika företagare att flytta från staden, så har arbetslösheten skjutit i höjden. Det har varit så under lång tid, och författaren och krönikören Ulf Ivar Nilsson skrev nyligen en krönika i Arbetarbladet som heter just Gävle - storstaden som försvann.

Priset för det dåliga företagsklimatet betalar alla arbetslösa som inte får ett jobb att gå till och med tanke på att vi har samma nationella lagstiftning i Sverige så beror den rekordhöga arbetslösheten på det lokala styret i Gävle. (s + v +mp).

Gävle behöver också en framgångsrik alliansregering lokalt så att vi kan ta itu med alla utmaningar som väntar Gävle. Ericssons nedläggning är ett symptom på de stora problem som finns i den lokala näringspolitiken i Gävle.

Att göra mer av samma sak är att få mer av samma resultat och resultatet av 100 års styre i Gävle är väl känt. Kommunen toppar alla rankinglistor från fel håll.

1 kommentar:

Anonym sa...

Otvivelaktigt dom som bor på Nordost! Inga rödgröna bor som de lär heller! Det finns både sossar och vänsterpartister som bor på vår nya gräddhylla i Gävle; Gävle Strand. Men de har tydligen råd iaf! Och de skall snacka om rättvisa!! ha ha
MagganPE