Sidor

onsdag 11 augusti 2010

Socialdemokraterna har fått kalla fötter i VA frågan för Norrlandet och drar tillbaka förslaget om chockavgifter - före valet..

Statliga Radio Radio Gävleborg skriver på sin hemsida; (klicka på rubriken för hela artikeln)

"Protesterna från de boende på Norrlandet utanför Gävle har fått politikerna att tänka om. Avgiften för det kommunala vatten- och avloppssystem som ska dras ut dit är orimlig anser nu även flera styrande politiker. Både det Socialdemokratiska kommunalrådet Carina Blank och det Moderata oppositionsrådet Inger Källgren Sawela lovar till och med att de boende inte ska behöva betala så mycket som en halv miljon kronor."

Socialdemokraterna som har makten i Gävle föreslog en VA taxa som var helt uppåt väggarna för norrlandet, med tvångsanslutning för de boende och med avgifter som var skyhöga. Nu försöker vissa media att det ska framstå som att det är "politikerna" som backar, men som alla vet är det alltså vänsterpartiet - socialdemokraterna och miljöpartiet som backar. Moderaterna äger inte frågan förrän efter valet.

Det kanske någon kan upplysa den statliga radiokanalen - vem som styr Gävle? Före valet saknar det betydelse vad vi Moderater tycker eftersom s alltid röstar ner m, men efter valet när vi tagit över ledarskapet så kommer frågan att lösas smidigt för alla parter. Den modell som är prövad i Söderhamn skulle passa bra även i Gävle.

Inga kommentarer: