Sidor

söndag 8 augusti 2010

Socialdemokraterna ska avskaffa ROT - när ska Radio Gävleborg informera sina lyssnare om det?

Svenska Dagbladet skriver i en ledare; (klicka på rubriken för hela ledaren)

Låt dem inte lura er med valrörelsens stora bluff

Rot-avdraget har gett cirka 10000 jobb, och billigare byggtjänster åt mer än 600000 svenskar. Ändå vill De rödgröna skrota succé­avdraget. Fast det talar de tyst om. Det kan vara valrörelsens största bluff. De rödgröna basunerar ut att de vill se ett vidgat rot-avdrag. Men de talar tyst om att de går till val på att avskaffa rot.
Rot, alltså skatteavdraget för renovering, om- och tillbyggnad som varje medlem i ett hushåll får utnyttja upp till 50000 kronor per år, har blivit en succé. Det senaste året fick drygt 647000 svenskar billigare rot-tjänster, som utfördes av mer än 55000 företag. Det finns ingen definitiv beräkning på hur många jobb som har uppstått tack vare detta, men branschorganisationen Sveriges Byggindustriers uppskattning ligger på cirka 10000.Alliansregeringen inser den kraften, och har därför permanentat rot-avdraget. De rödgröna, däremot, ser avdraget som en tillfällig åtgärd.De rödgröna skriver klart och tydligt, både i den ursprungliga överenskommelsen och i den rödgröna skuggbudgeten, att rot bara ska vara tillfälligt.

---

När ska den statliga radion i länet informera sina lyssnare om att en eventuell röd regering kommer att ta bort rotavdraget 2012, om det skulle gå så olyckligt att de vinner valet?

Inga kommentarer: