Sidor

tisdag 17 augusti 2010

Pressmeddelande angående LO´s uppsägning av Linda Bengtzing till det politiska jippot i Furuviksparken.

Pressmeddelande:

Skandalartat beteende av LO och Socialdemokraterna säger Lars Beckman, Riksdagskandidat för Nya Moderaterna och Anders W Jonsson Riksdagskandidat för Centerpartiet Gävleborg.

Bakgrund:

I Sverige råder det åsiktsfrihet och varje människa har lika mycket värde, och varje människa har enligt svensk lag rätt att rösta och tycka vad man vill men den uppfattningen delar inte LO Gävle-Dala och Socialdemokraterna i länet.

LO har skämt ut sig genom att genomföra den största negativa kampanj som någonsin har genomförts i svensk politisk historia genom att man nu hänger ut enskilda förtroendevalda på affischer runt om i Sverige och kallar Sveriges statsminister för sjuk och dum. Det är ett lågvattenmärke som går till historien och som kommer att straffas av väljarna i Gävleborg.

I Expressen idag så skriver den kända kvinnliga artisten Linda Bengtzing att hon hade ett kontrakt med socialdemokraterna och LO att uppträda på den politiska familjedag som LO avser att arrangera i Furuviksparken om ett par veckor men när det blev känt att Linda inte röstar på Socialdemokraterna så sades kontraktet upp med artisten. Det betyder att LO nu startat en åsiktsregistrering och att yrkesarbetande kvinnor riskerar att sägas upp på grund av fel politisk åsikt när Socialdemokraterna och LO får bestämma!

- Det är ytterst anmärkningsvärt att artisten Linda Bengtzing nu sägs upp från ett anställningskontrakt på grund av att hon har fel politisk åsikt säger Lars Beckman, kandidat till Sveriges Riksdag för Nya Moderaterna. Skulle LO’s ordförande Ulrika Belin, tillika riksdagskandidat för Socialdemokraterna i Dalarna, acceptera att en LO medlem blir uppsagd på grund av sin politiska åsikts skull?

- Jag blev mycket förvånad när jag läste Expressen idag säger Anders W Jonsson, kandidat till Riksdagen för Centerpartiet. Kan det verkligen vara sant att Socialdemokraterna och LO ägnar sig åt åsiktsregistrering av artister i Sverige och att man inte har rätt att rösta och tycka vad man vill utan att det ska påverka enskilda människors möjligheter att arbeta fritt i Sverige?


För mer information, kontakta Lars Beckman 070-361 36 96 eller Anders W Jonsson
070-631 10 02.

8 kommentarer:

Pär sa...

Kanske är dags att börja få ordning på uttrycken, herr Beckman. Nedan följer en länk för att påvisa att du har fel på samtliga punkter. Det är med sorg som jag kan säga att du tyvärr bidrar till att bekräfta den allmänna bild som finns av er moderata riksdagkandidater. Den beskrivs bäst av de 2 i'na: Inkompetenta Idioter.


http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/08/augusti-17-2010-sakkunnig-pa.html

Mats Erikson sa...

Lugna ner dig lite grann nu. Det är knappast en nyhet för någon att LO sedan över hundra år tillbaka öppet samarbetar med socialdemokraterna och vill ha en ny regering den 19 september. Det är knappast heller någon nyhet att Linda Bengtzing är en aktiv valarbetare för regeringen. Hon har själv angett politiska skäl till sitt kampanjande för alliansen och skriver i sin artikel att hon vill att Reinfeldt ska få fortsätta att vara statsminister. Att LO i Gävle i då hellre väljer andra artister till sina aktiviteter i valrörelsen är ungefär lika uppseendeväckande som att Mikael Wiehe inte sjunger allsång med Maud Olofsson. Bengtzing är dessutom inte i någon som helst mening anställd. Hon är en fri företagare som säljer tjänster till sina kunder. Det är är och bör vara fullt tillåtet att som kund välja bort ett företag man inte uppskattar. Om alliansen hade bokat en artist till ett valmöte, och denne artist därefter hade börjat kampanja för socialdemokraterna, mot regeringen, tycker inte du att alliansen skulle ha rätt att avboka artisten då? Det tycker jag.

Anonym sa...

Dessvärre kan jag bara instämma i Per och Mats kommentarer. Nog att ni är borgare och lever i eran värld, men lite mer "ordning på uttrycken" och påläst kanske man kan vara, trots att ni givetvis vill sätta åt era meningsmotståndare. Patetiskt!

Lars Beckman sa...

Jag tycker det är fullständigt obegripligt agerande och ni har tydligen inte läst hur Linda upplever det i Expressen idag.
Gör det. Hon har mycket bra argument i sin debattartikel.

Mats Erikson sa...

Lars, jag har inte sett enda argument i Bengtzings gråtartikel som inte redan smulats sönder av sakargumenten här ovan eller av LO själva. Du får gärna ge exempel. I annat fall väljer jag att betrakta ditt och Anders Jonssons "utspel" som ett litet misstag som får skrivas på stresskontot. Det är mänskligt. Förhoppningsvis kan ni nu börja att ägna er åt seriöst valarbete istället.

Andreas sa...

Det jag inte gillar i den här historien är att hon blev av med sitt gig pga sina åsikter. Anta att jag har ett litet företag och ska anställa en person. Tycker ni sossar att jag som röstar blått utan vidare kan rata alla sökande som röstar rött?

Vi kan även konstatera att Centerpartiet inte hade några problem med att Linda skulle sjunga för LO men att LO hade stora problem med att Linda sjöng för Centerpartiet. Det säger en hel del om vad för slags människor som styr LO.

Lars Beckman sa...

klokt Andreas!

Stefan sa...

Det blir outsägligt fånigt när moderaterna upprörs över att LO utnyttjar näringsfriheten. Kanske är intrång i denna led i de nya moderaternas nya politik?

Likaledes fånigt blir det när samma partis företrädare menar att en politisk organisations ställningstagande gentemot den politiska hållning som en näringsidkande artist och offentlig person offentligen gått ut med är detsamma som åsiktsregistrering.

För övrigt skrivs genitiv efter förkortningar med kolon. "LO:s" heter det, upplyser Myndigheternas skrivregler.