Sidor

lördag 28 augusti 2010

Nej, det är inte för enkelt att ta bilen till Gävle Centrum!

I Gävle finns det miljötalibaner på ledande befattningar bland både tjänstemän och politiker. Förmodligen har de personerna sällan eller aldrig lämnat stadsgränsen för Gävle, då referensramen kanske är mulleskolan eller något liknande.

Vi andra som rest i världen och i Sverige vet att de största problemen i Gävle inte är att vi har för stora miljöproblem. Jag kommer ihåg när jag var i Peking och såg på tv att det skulle vara fint väder, tittade ut och allt man såg var smog...

Gävle förtjänar ett levande och rikt centrum, och alla vi som bor utanför stan måste kunna ta oss snabbt och enkelt både till centrum och genom centrum. Konsekvenserna av dagens avtstängning av Nygatan blir att fler bilister kommer att köra längre sträckor, och fler bilar kommer att stå i kö och köra sakta, och därigenom orsaka mer utsläpp. Alltså måste vi ändra centrumplaneringen så att vi som bor i ytterdelarna snabbt och enkelt kan ta oss till stan.

Att socialdemokraterna gör allt man kan för att hindra och störa centrumhandeln beror förmodligen på att politiskt närstående Konsum Gävleborg äger Valbo Köpcentrum, dit man tvingas att åka för att man inte kan ta sig till centrum i Gävel enkelt.

Inga kommentarer: