Sidor

måndag 9 augusti 2010

Lars Ohly till tuff attack på Thomas Bodström (s)!

Lars Ohly och vänsterpartiet tycker inte att det största problemet med svensk skola är att eleverna lär sig räkna och läsa för dåligt, och har för dåliga kunskaper i en global konkurrensutsatt värld, utan att företag kan tjäna pengar på skolan. Det är en debatt som är helt fel. Vem som driver skolan är underordnad resultatet enligt min bestämda uppfattning.

Frågan borde snarast ställas till Sveriges kommuner. Hur kommer det sig att friskolor kan leverera så bra resultat vad gäller kunskap och kvalite till lägre kostnad än kommunerna? Det är den relevanta frågan, inte vem som är huvudman för skolan. Konflikten står inte heller mellan finansieringsformer eftersom alla partier i svensk politik är för att skolan ska finansieras över skattsedeln, lika för alla.

Därför blir Lars Ohlys stenhårda attack på Thomas Bodström så svår att förstå, som Expressen skriver om idag. (klicka på rubriken).

Men förmodligen har Lars Ohly dragit slutsatsen att de tre röda partierna kommer att förlora valet - och nu gäller det att ta missnöjda s-väljare till vänsterpartiet kommunisterna.

Inga kommentarer: