Sidor

fredag 27 augusti 2010

Fortsatt medlemsras för LO skriver LO tidningen!

Facket blöder fortfarande skriver LO tidningen. (klicka på rubriken för hela artikeln) Under årets första halvår tappade LO-förbunden sammanlagt 19 000 medlemmar. Tempot har mattats av, men den negativa trenden är långt ifrån bruten skriver man vidare.

Under 2000-talet har LO-förbunden tappat nästan en halv miljon medlemmar, från 2 miljoner i början av år 2000 till 1,5 miljoner vid halvårsskiftet i år. Var fjärde LO-medlem har försvunnit på tio år, och medlemsraset fortsätter.

Efter den negativa kampanjen mot regeringen, ett riktigt bottennapp i årets valrörelse, så är det troligt att medlemsraset fortsätter. LO´s kampanj mot den framgångsrika alliansregeringen ligger helt enkelt inte i medlemmernas intresse, utan man vill ha en fortsatt alliansregering som bryr sig om hela Gävleborg och hela Sverige. Skattesubventionerade Butlers i Stockholms tunnelbana istället för rutavdrag? Clowner i äldreomsorgen istället för Lagen om Valfrihet i äldreomsorgen.

Efter årets val så borde LO tänka om, och koncentrera sig på medlemmars bästa istället för att bedriva valrörelse åt Socialdemokraterna som vill ha högre bensinskatt, införd kilometerskatt för tung trafik, höjd skatt för 3 miljoner löntagare, fördubblad arbetsgivaravgift för unga under 26 år och ett borttagande av ROT avdraget - och det partiet stödjer LO´s ledning.
Inte undra på att man tappar medlemmar!

Inga kommentarer: