Sidor

tisdag 13 juli 2010

Unga Arbetslösa vänder Arbetsförmedlingen ryggen!

Ungdomsarbetslösheten är, trots alla larmrapporter, fortsatt hög skriver Svenskt Näringsliv på sin hemsida. Så många som var fjärde person på arbetsmarknaden under 25 år var utan arbetet förra året och deras förtroende för Arbetsförmedlingen är i botten. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. Det är inte till Arbetsförmedlingen som unga arbetslösa vänder sig i jakten på ett jobb. Istället är det den egna initiativkraften och det egna kontaktnätet som spelar roll. - Ofta är det kontakter som skapats ur tidigare arbetslivserfarenheter och det visar än en gång hur viktigt det är att alla vägar in på arbetsmarknaden erkänns som positiva. Det säger Malin Sahlén, nationalekonom som tillsammans med Stefan Fölster, chefsekonom på Svenskt Näringsliv skrivit rapporten Generation Gör det själv.

Oavsett på vilken exakt nivå ungdomsarbetslösheten ligger så är den besvärande hög och jag är helt övertygad om att vi måste sätta in ännu större fokus på att få företagen i Sverige att vilja och våga anställa fler medarbetare. Det borde inte vara något motsatsförhållande till att även öka utbudet av arbetskraft med jobbskatteavdraget. Det är frågor som jag kommer att jobba med i Riksdagen efter valet, inte minst för Gävleborgs län som toppar alla listor från fel håll, och har gjort så under många många år.

Att göra mer av samma sak i länet är att få mer av samma resultat.

3 kommentarer:

PEJ sa...

SKL gjorde 2009 en undersökning (och du gillar ju sådana) som sa att 8 av 10 AVSTÅR från skattesänkningar om det betyder mindre välfärd....... och än mer häpnadsväckande 9 av 10 kunde tänka sig SKATTEHÖJNINGER om de fick bättre kvalitet i välfärden.

Det verker som om att Alliansen har gått fel väg i snart 4 år.....

Lars Beckman sa...

Allt beror på hur man ställer frågan. Jag är helt övertygad om att svenska folket inte vill ha skattehöjningar för alla som jobbar, som de röda vill, och hade vi haft s styre de senaste 4 åren hade en barnfamilj haft cirka 4 000 kronor mindre per månad att röra sig med.

PEJ sa...

Men jag håll på att svimma...... hörde nyss på Tv4 nyheterna att Svensk Näringsliv uppskattar ungdomsarbetslösheten till 47 - ja FYRTIOSJU procent - men jesus.. har SN blivit en socialdemokratisk valarbetare ?????