Sidor

tisdag 27 juli 2010

SVD debatt från s och m företrädare;Syndikalisterna ägnar sig åt utpressning!

Syndikalisterna ägnar sig åt utpressning skriver KRISTINA ALVENDAL (M) Polisstyrelsens ordförande i Stockholms län,HARALD ULLMAN (S) Vice ordförande City polisnämnd och YVONNE SÖRENSEN BJÖRUD vd Berns i Svenska Dagbladet idag.

Syndikalisterna bedriver sedan flera månader en blockad mot restaurang Berns i Stockholm, en blockad med tydliga paralleller till organiserad brottslighet med inslag av utpressning, och de borde behandlas som de brottslingar de är, skriver de gemensamt.Organiserad brottslighet och utpressning har ingen plats i Sverige. Men samtidigt som polisen agerar kraftfullt mot kriminella nätverk är reaktionen slapphänt mot gäng som maskerar sin utpressning som facklig aktivitet.

Man skriver;

"Sedan fyra månader bedriver syndikalisterna en blockad mot restaurangen Berns trots att det inte existerar någon konflikt mellan arbetsgivare och de fack med vilka Berns har kollektivavtal. Syftet är att tvinga företaget att betala pengar. Utpressning och organiserade trakasserier mot företagare sker allt som oftast i det tysta. Med hot om skadegörelse eller våld försöker kriminella ligor tvinga till sig pengar. Polisen arbetar målmedvetet och framgångsrikt mot denna typ av brottslighet. Nu har en ny typ av utpressningssituation sett dagens ljus genom att syndikalister blockerar ingångar till företaget och skrämmer anställda och besökare. Aktioner av detta slag har tidigare skett i bland annat Malmö, Solna och Stockholm. "

Frågan är hur det ser ut i vårt län? Finns det fackliga organisationer som kräver skadestånd från företagare, som betalar för att slippa facket?

Inga kommentarer: