Sidor

onsdag 7 juli 2010

Statliga Radio Gävleborg har "neutrala" politiska dueller - med en agenda som gjord för de tre röda partierna!

Statliga Radio Gävleborg vill förmodligen vara agendasättare genom att arrangera politiska dueller mellan olika företrädare för olika partier.

Men det är en mycket märklig problemformuleringsagenda som statliga Radio Gävleborg har. Som av en slump så vill man att politikerna ska debattera utifrån en socialistisk agenda. Exempelvis när det gäller kulturpolitiken där de tre röda partierna vill att vuxna ska ha gratis inträde till statliga museer.

Är det verkligen länets största problem eller utmaningar? Att vuxna ska ha gratis entre till museér?

Jag tycker att länets största problem är den usla arbetsmarknaden och det dåliga företagsklimatet och det usla resultatet i skolorna i många av länets skolor. Men var så säker - de frågorna kommer inte att debatteras i den statliga radion, och om den debatteras så är det från formuleringsprivilegiet - att det är alliansregeringens fel - trots att s har styrt länet sedan rösträtten infördes och vi har samma nationella regler i hela Sverige. Det finns inte någon egen lagstiftning som orsakar problemen i Gävleborg -utan det är helt upp till den lokala och regionala politiken att skapa just ett bättre företagsklimat - en bättre skola - och därmed en bättre arbetsmarknad.

Men ett bättre företagsklimat i Gävle och Gävleborg så får vi fler företagare och fler företag och då blir det mer jobb för länets invånare.

Inga kommentarer: