Sidor

tisdag 20 juli 2010

Snart kommer de svårast sjuka att få hjälp även i Gävleborg, tack vare alliansregeringen.

Inom kort kommer Regeringen att i lag ge de allra svårast funktionshindrade rätt till de hjälpmedel som svårt sjuka har i andra län. I Gävleborg har socialdemokraterna tolkat lagen så att man inte ska ge hjälpmedel i form av rullstolar, sänglyftar etc till de som använder privata assistansföretag. Det är inte något olycksfall i arbetet utan Tommy Berger (s) har aktivt gått ut i både media och landstingsfullmäktige och talat om att han är både nöjd och stolt över beslutet att vägra ge de allra svårast sjuka tekniska hjälpmedel.

Nu kommer alltså alliansregeringen att komma med en lag, "Lex Gävleborg" där man lagstiftar om att landstinget Gävleborg är tvungen att ge de sjuka hjälpmedel även i vårt län, vilket jag och Anders W Jonsson har haft pressträff om idag.

4 kommentarer:

hanna sa...

....men över 70.000 personer utan ersättning från sjukförsäkringen - det skiter ni i (men det är ju också ert fel).

Fy f.. för människosyn, usch!

Lars Beckman sa...

TV 4 har låtit Novus opinion göra en undersökning i Gävleborg om man anser sig ha fått det bättre med alliansregeringen och glädjande nog är det många som upplever att man har fått det bättre under den här mandatperioden och riktigt bra kommer det att bli nästa mandatperiod när alliansen tar över ledarskapet i Gävle. (klicka på rubriken för hela inslaget)

Anonym sa...

Fyra av tio anser sig ha fått det bättre. Vad säger de andra sex av tio?

Lars Beckman sa...

Det är 27 % som i länet upplever en försämring av sin ekonomi, kanske inte så konstigt med tanke på den djupa lågkonjunktur vi upplevt och många har fått lämna sina jobb, men det är alltså 7 av 10 som upplever oförändrad eller bättre ekonomi i länet.