Sidor

onsdag 14 juli 2010

Sköter Aftonbladet sin roll i valrörelsen åt "partiet"?

Att den här valrörelsen skulle bli ovanligt smutsig har stått klart en längre tid med tanke på att s har gått från en "säker" valvinst till att nu gå mot en förlust.

Då kommer man också att ta alla till buds stående medel för att valet inte ska handla om sakfrågor utan om andra saker. Jag ställde frågan här på bloggen i början av året när personangreppen och smutskastningen skulle börja och förra veckan fick vi svaret när Aftonbladet, med socialdemokratisk ledarsida, mycket skickligt byggde upp en kampanj mot en tidigare minister.

Nu är det faktiskt Aftonbladet som har bevisbördan. Den tidigare ministern har gett sin version i DN idag, vilket också var rimligt att han skulle göra. Ni måste visa att ni verkligen har stöd för de påståenden ni har publicerat. I avvaktan på det så köper jag Expressen.

Aftonbladets publicistiska trovärdighet och Lena Melins trovärdighet hänger på en skör tråd om man inte kan visa att man faktiskt har rätt, vilket förnekas av den tidigare ministern, som säger sig inte ens veta vem det är som framträtt anonymt.

När börjar den lokala smutskastningen mot enskilda politiker och personer?

2 kommentarer:

PEJ sa...

Nej, Lars - nu tar du verkligen priset.

Nu ska jag sluta läsa din blogg - det här är bara för mycket. Jag trodde du var seriös politiker, men tydligen inte.......

Synd, mycket synd.

Lars Beckman sa...

Välkommen tillbaka!