Sidor

måndag 19 juli 2010

Raimo Pärssinen(s) toksågar Göran Persson i Arbetarbladet idag!

Raimo Pärssinen distriktsordförande för socialdemokraterna beskrivs som den hetlevrade person han är i dagens Arbetarbladet. (klicka på rubriken) Kanske är det just därför som han inte har något stort inflytande i det Socialdemokratiska partiet, trots att det tidigare val har varit så många som har röstat på s i länet. Nu blåser vindarna åt ett helt annat håll i länet, eftersom s inte har någon politik för företagande och arbete. Man vill chockhöja bensinskatten och elpriserna och man vill införa en kilometerskatt på 14 kronor per mil för tung trafik, vilket skulle kosta länet cirka 225 miljoner i höjd skatt, eller 1 000 kronor för varje länsinvånare. En barnfamilj skulle alltså få höjd skatt med cirka 4 000 kronor per år, bara i kilometerskattehöjning.

Men det mest intressanta i intervjun är den totala sågning Raimo gör av Göran Persson. Raimo säger; Han är nöjd om han får vara med där resultat uppnås – i vilken roll är mindre viktigt. Skulle han åka ur riksdagen i höst finns andra politiska arenor att driva frågor i – men inte som lobbyist. Frågan får honom att rynka bistert på pannan.– För mig är politik något som måste komma inifrån, det är inget jobb.

Tydligare än så kan inte Raimo kritisera tidigare s-partiledaren Göran Persson, som nu är framgångsrik lobbyist. Å andra sidan kanske inte Raimo har en så stor karriär framför sig som lobbyist med tanke på hans heta temprament och bristande inflytande i partiet?

I vårt län är båda de moderata riksdagsledamöterna talespersoner för partiet i viktiga frågor så Nya Arbetarpartiet Moderaterna i Gävleborg har ett väsentligt större inflytande i partiet än vad socialdemokraternas ledamöter har, och det är inte oväsentligt när viktiga sakpolitiska områden ska förhandlas fram i riksdagen, och det är förmodligen därför som s har hamnat så fel i sin politik, som i stora delar är en direkt straffbeskattning av Gävleborg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Med allt inflytande som Moderaterna har på Gävleborg via regeringen, berätta för oss om alla nya jobb som skapats här. Få se nu, var det 48 000 fler som var utan jobb i Sverige nu jämfört med för ett år sedan? Vad gör regeringen egentligen?

Andreas sa...

Anonym// Hur många fler människor bor det i Sverige nu jämfört med för ett år sedan? De rödgröna tjatar och tjatar om att det är fler arbetslösa och i utanförskap nu än för 4 år sedan men nämner aldrig att Sveriges befolkning har ökat med över 200 000 personer under den tiden.