Sidor

torsdag 8 juli 2010

Öppet brev till Gävles politiker från tre ledande företagare i Gävle..

I arbetarbladet ställer tre ledande företagare i Gävle relevanta frågor till Gävles politiker. Man skriver; (klicka på rubriken för hela artikeln).

Låt oss först dra en liknelse. Tänk dig att du är en elitidrottare, med ambitioner att ta upp kampen med de bästa i världen i din gren. Det är bara det att du inte är en av spelarna i t ex Brynäs eller Gefle IF, utan du är företagare. Dina medarbetare är ditt lag och resultatet av ditt arbete kan bidra till utveckling av din region och resurser för vår välfärd. Men varför är det nästan ingen som hejar på, varför känns det ibland som att något bromsar?Som spelare med spellust kan det kännas frustrerande att hållas från att spela så bra som man vet att man kan! Kan vi trimma alla delar av vår region så att vi möjliggör för företagen att spela så bra som möjligt?


Man avslutar med;

Sverige behöver politiska ledare som tänker längre än att vinna nästa val. Som är beredda att öppna upp för en stark företagarkultur inför stundande generationsskifte och ökad global konkurrens. Därför uppmanar vi nu alla partiföreträdare att träffa företagare och ge svar på följande tre frågor.

1. Vad vill du göra för att fler ska vilja starta företag som växer i Sverige och din region, och hur skall det genomföras?

2. Vad vill du göra för att fler företag ska kunna anställa, och hur skall det genomföras?

3. Vad vill du göra för att i din region uppmuntra initiativkraft, kreativitet och företagande, och hur skall det genomföras?

Det är viktiga frågor som företagarna ställer och de kräver förmodligen ett svar också från alla partier.

Inga kommentarer: