Sidor

lördag 3 juli 2010

Nyföretagandet ökar kraftigt! Senast det ökade lika mycket var 1994 enligt artikel i DI!

Nyföretagandet ökar kraftigt skriver Dagens Industri.

Under årets första sex månader ökade antalet nya företag med 18 procent jämfört med samma period förra året, visar statistik från Nyföretagarcentrum. Under de senaste sex månaderna har drygt 32.000 nya företag startats i Sverige och ökningen jämfört med samma period förra året är nästan 18 procent. Förmodligen beroende på rut och rotavdrag också.

Det visar att det är många som uppskattar alliansens förändrade näringspolitik där politikerna uppskattar jobbskaparna - företagarna. När hörde du någon socialdemokrat senast i Gästrikland visa uppskattning och beröm över att företagare skapar jobb åt invånarna? Tänk dig då om vi hade kommunledningar i Gästrikland som i både ord och handling faktiskt visade stöd och uppmuntran istället för att tillåta kommunens tjänstemän att konkurrera med privata företag eller att inte tillräckligt snabbt bidra till bygglov mm. Då skulle även arbetslösheten i vår region börja sjunka snabbt.

2 kommentarer:

PEJ sa...

Det finns ett litet problem med ditt resonemang - det är inte säkert all dessa nya företag kommer att gå bra. Vad ska Moderaterna göra för de nystartade företag som kämpar med lönsamheten ??

Lars Beckman sa...

Du har helt rätt, det är inte alls säkert. Tänk dig om ett nystartat företag har anställt en ung medarbetare och så kommer de röda att fördubbla kostnaden för den anställde genom att man höjer arbetsgivaravgiften för unga, eller att Mona Sahlin lagstiftar om rätt till heltid, och det är ett nystartat cafe som har behov en timanställd, eller att man tar bort rutavdraget så att kunderna försvinner. Listan kan göras lång på allt som skulle kunna hända.