Sidor

söndag 4 juli 2010

Moläta sommarens stora matfest i Järvsö!

På måndag den 5 juli är det Moläta - sommarens stora matfest i Järvsö. Det är den lokala LRF föreningen som arrangerar eventet som vill visa upp lokalt producerad mat.

På Moläta medverkar ett tjugotal lokala mat och livsmedelsproducenter och restauranger med olika lokalt producerade maträtter från Järvsöbygden. Både traditionella och nyskapade maträtter erbjuds till en matintresserad publik.2008 slogs nytt rekord med över 9000 serverade matportioner under de sex timmar som Moläta pågår.
Det finns även möjlighet att köpa med sig något matnyttigt hem ifrån den matmarknad som finns på Moläta. Järvsö LRF vill med arrangemanget Moläta även sprida information om att de lokala matproducenterna inom den gröna näringen är en förutsättning för att det öppna landskapet utefter Ljusnans dalgång kommer att bevaras.

Det här är ett bra arrangemang som visar på mångfalden i näringslivet i länet. Att införa kilometerskatt för tung trafik skulle effektivt försämra förutsättningarna för den lokalt producerade maten i länet.

2 kommentarer:

PEJ sa...

kilometerskatt..... på lokalt producerad mat - men, Lars - tänk efter nu........ det kan ju inte vara många ören om det nu är LOKALT...... eller ???

Lars Beckman sa...

Den mat som produceras i länet ska skickas iväg till de stora marknaderna söderut där det bor fler än i vårt län - och det kommer att göra det som produceras dyrare = sämre konkurrenskraft = sämre jobbmöjligheter i länet.