Sidor

fredag 16 juli 2010

Miljöpartiet vill lösa godstransporter med tunnelbana (!). Kan någon tala om för de tre röda partierna att Gävleborgs län saknar tunnelbana..

Svenska Dagbladet (klicka på rubriken) skriver om Miljöpartiets förslag om att köra gods i tunnelbanan på nätterna. Nu blir deras politik lite mer logisk. Som bekant vill de chockhöja bensin och dieselskatten och dessutom införa kilometerskatt på tung trafik. Vi som bor i Gävleborgs skulle drabbas hårt av de tre röda partiernas gemensamma politik. Dels genom att varje tank skulle bli mellan 30-50 kronor dyrare per tillfälle, men också på grund av att kilometerskatten skulle kosta länet cirka 225 miljoner kronor, eller 1 000 kronor per invånare. En barnfamilj skulle alltså få sin disponibla inkomst minskad med 4 000 kronor per år, + bensinskattehöjningen + inkomstskattehöjningen.

Men när man hör förslagen från miljöpartiet om att man ska köra gods i tunnelbanan så förstår man att det är det perspektiv som partiet har. Man utgår från sin politik att alla bor i Nacka eller på Söder. Vi andra som inte bor i storstaden lämnas därhän.

Det är djupt olyckligt att de tre röda partierna är så fientligt inställda mot oss som inte bor i storstaden.

Inga kommentarer: