Sidor

lördag 10 juli 2010

Miljöpartiet vill förbjuda externa köpcentrum och bilar - är det ens en nyhet?

Miljöpartiet vill förbjuda externa köpcentrum. En logisk politik för ett parti som har sina väljare i storstäderna, och som drömmer om en landsbygd. Vi andra som bor i län där vi är beroende av bilen, är djupt tacksamma för att handeln utvecklas så att det skapas bättre möjligheter för oss konsumenter att handla allt på en plats, och som vill hålla nere drivmedelspriserna så att man kan flytta sig med bilen.

Det finns dessutom inte någon motsats mellan extern handel och cityhandel utan båda kan utvecklas var för sig utan konkurrens mellan dem.

2 kommentarer:

PEJ sa...

"Miljöpartiet vill förbjuda externa köpcentrum."...... nu är du igång och förvränger igen. Har du svårt att lyssna, eller ?? Deras förslag är ett STOPP FÖR NYBYGGNATION av externa köpcentrum. Det är en jäkla skillnad på det du påstår.

"Det finns dessutom inte någon motsats mellan extern handel och cityhandel utan båda kan utvecklas var för sig utan konkurrens mellan dem."....... säg det till ICA Söder, ICA Sohlbergs, Willy:s Norra, Lidl Norra och Konsum Söder. Så ska du få veta vad de tycker om Valbo Köpcentrum och Hemlingby !!!!

Picus.V sa...

Som PEJ säger, nu förvränger du igen.

Jag minns när det fanns tre livsmedelsbutiker vid Stortorget i centrala Gävle. Konsum, Åhlens och en på Flanör.
Jag minns också när det fanns butiker i de olika stadsdelscentren. Ofta en Konsum och en ICA-butik. En post och en bank.

Hur ser det ut idag?...

Vad jag vet så är inte Mp ute efter att förbjuda bilar. Men man vill ställa om till smartare bränslen och bygga ut alternativen som kollektivtrafik.
Är det smart att bygga ut de externa köpcentren ännu mer, där man mer eller mindre behöver bil för att ta sig till? Bilar som ska gå på "forntidsbränsle"?
Ska vi fortsätta baka bröd nere i Skåne och köra upp det hit?
Ska vi framledes ta vår mjölk från ett mejeri i Stockholm när vi har kossorna här på bara 6 mils avstånd?

Sen gnäller vi lite på kilometerskatter och vilka dyra transporter vi får. Lite mer gnäll om vad dyr bensinen blir när råvarupriserna skenar iväg.