Sidor

fredag 9 juli 2010

I början av veckan ville Radio Gävleborg debattera kultur och just idag presenterar de röda partierna ett kulturutspel...

De tre röda partierna gör ett kulturutspel idag. De vill att vuxna människor ska få gratis entre till statliga museer. Som vanligt är man inte lika noga med att presentera hur det ska finansieras men det är kanske dit som bensinskattehöjningarna och kilometerskatten på tung trafik ska gå? Eller är det den fördubblade arbetsgivaravgiften för unga som ska finansiera besöken på de statliga museerna?

Hur skulle det påverka länet att man fördubblar arbetsgivaravgiften för unga? När ska den statliga radion granska det och faktiskt beskriva vilka jobb det är som hotas för alla unga. I vårt län har vi en stark telemarketingbranch med många unga anställda. Är det ungdomarna i Gävle, Hofors, Söderhamn och Ljusdal som ska bli arbetslösa?

Det måste självklart vara en slump att statliga Radio Gävleborg debatterade kultur i början av veckan i eftermiddagssändningarna för att sedan de röda partierna kommer med ett kulturutspel idag?

Men såhär kommer det att fortsätta fram till valet. Frågan är bara när man kommer att presentera Stig-Björn Ljunggren som opolitisk kommentator som man gjorde i förra valet. Då hade alla andra redaktioner i Sverige ett s bakom Stig-Björn, utom en redaktion....

4 kommentarer:

PEJ sa...

Tycker inte du att alla - oavsett inkomst - ska kunna gå på statligt museum ???

Men du kanske vill att det bara ska vara för de med pengar över efter Alliansens katastrofpolitik i svensk ekonomi ??

PEJ sa...

.....har för mig att det är gratis på Länsmuseet i Gävle !!

Kanske för att vi har RÄTT styre i kommunen ;-)

Lars Beckman sa...

Politik handlar om att prioritera och du har helt rätt - jag tycker att lärare i klassrummen, en bra sjukvård, en värdig äldreomsorg, fler poliser eller låga arbetsgivaravgifter, lägre bensinskatt mm, är viktigare än gratis museum för vuxna.

PEJ sa...

"bra sjukvård" - på Reinfeldtska = billig = sämre kvalitet.
"värdig äldreomsorg" - på Reinfeldtska = högre vinster i de privata företagen inom värfärden.
"fler poliser" - på Reinfeldtska = poliser som sitter inne och skriver rapporter då de civilanställda har sparkats.
"låga Ag-avgifter" - på Reinfeldtska = försämrad sjukförsäkring, försämrad A-kassa.
"lägre bensinskatt" - på Reinfeldtska = högre bensinskatt (så lät det även hösten 2006).
"gratis museum" - på Reinfeldtska = "nej för f-n, högrestående kultur är endast för eliten".......