Sidor

lördag 17 juli 2010

Högt förtroende för Statsminister Fredrik Reinfeldt och Mona rasar ännu mer..

Turbulensen kring Sven Otto Littorins avgång tycks inte ha påverkat förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt. Över 77 procent av svenskarna tycker att han är lämpligast att leda landets regering, visar en ny mätning från Skop som DN redovisar.

Som framgår av artikeln så är det 49 % av de röda väljarna som anser att han är bäst på att leda landet. Sahlin rasar under samma tid till 22.9 % av väljarna som har förtroende för henne.

DN skriver;

Fredrik Reinfeldt har ökat sitt försprång gentemot Sahlin sedan den förra mätningen, i juni. Då ansåg 75,5 procent av de tillfrågade att han är skickligast på att leda en regering, mot 77,1 procent i julimätningen. Mona har däremot tappat, från 24,5 procent till 22,9 procent.Reinfeldt har solitt stöd hos borgerliga sympatisörer; 98 procent av dem tycker att han är bästa statsministerkandidaten.
Han har även ökat sitt förtroende hos rödgröna väljare. Av dem anser 49 procent att han är skickligast på att leda en regering, vilket är en ökning med tre procentenheter sedan i juni.

Vad ska nu Aftonbladet och den statliga radion hitta på för att försöka hjälpa Mona?

1 kommentar:

Picus.V sa...

Handen på hjärtat Lars Beckman...
tror du på "opinionsundersökningar" fortfarande?
Jag gör det INTE.

Inte efter den här debattartikeln på DN-debatt.
http://www.dn.se/debatt/shell-manipulerar-opinionen-med-vilseledande-matningar-1.1137748

Här kan man se hur det går till. Ruffel och båg. Precis som din och den moderata kampanjapparaten. Tvi...