Sidor

lördag 17 juli 2010

Docent i juridik i debattartikel; Aftonbladet hotar rättsäkerheten.

Docent i juridik: Aftonbladet har satt rättssäkerheten ur spel.

"Tänk om "Anna" inte ens finns? Tänk om "Anna" finns men ljuger? Allt detta är i alla fall möjligheter. I juridiken så hade sådana möjligheter tagits till intäkt för att Littorin skall betraktas som oskyldig. Det finns överväldigande skäl som talar för denna inställning. Men i mediernas domstol så är presumtionen omvänd. En skuldpresumtion." Det skriver juridikdocenten MÅRTEN SCHULTZ på debattsidan Newsmill. (klicka på rubriken för hela artikeln)

Ja, tänk om Anna inte finns? Tänk om Sverige har fått den ryska varianten av Pravda i Sverige i form av Aftonbladet? När paniken breder ut sig på Sveavägen med låga opinionsiffror kan tydligen vad som helst hända. Lena Mellins förtroende som en av Sveriges tyngsta opinionsbildare har iaf fått sig en mycket kraftig knäck.

2 kommentarer:

Picus.V sa...

För bara 4 månader sedan var det en viss minister – partikollega till Sven Otto Littorin förresten, som ansåg att bara misstanken om att ha köpt sex var tillräckliga skäl för att skicka ut "gredelina kuvert"...

Detta för att skapa skam och att "familjen ska veta vad man håller på med"...

Jag tänker inte döma Sven Otto Littorin eller någon annan, men visst är det en ödets nyck att moderat rättsuppfattning drabbar en moderat minister först av alla?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6807364.ab

Lars Beckman sa...

Jag delar inte heller uppfattningen om att man ska skicka lila kuvert till den som misstänks för ett brott.

Littorin har klart och tydligt från första gången han fått frågan sagt NEJ till anklagelsen.