Sidor

onsdag 14 juli 2010

Det s-märka fackförbundet Kommunal sviker sommarjobbande ungdomar i Gästrikland genom att inte kräva kollektivavtal!

Det s-märkta fackförbundet Kommunal vill inte hjälpa ungdomar som sommarjobbar i Gävle kommun att få en rimlig kollektivavtalsenlig lön. En 16 åring som jobbar inom den privata handeln har cirka 72 kronor per timme medan samma ungdom som arbetar i s-styrda Gävle kommun har en lön som ligger runt 56 kronor per timme. Det är alltså en lön som är 28 % lägre...

Mot detta borde Kommunal rasa och man man borde verkligen hjälpa de ungdomar som utför ordinarie arbete men med en lön som är mycket lägre än för motsvarande ungdomar i den privata sektorn.

Men det s-märkta fackförbundet är tysta som små möss. Man vill inte kritisera sina partivänner som styr kommunen. Samma fackförbund hjälper heller inte sina medlemmar som blir stoppade för att jobba mer i kommunen för att den enskilde har nått tillräckligt många lasdagar för att bli fastanställd. Då får personen inte jobba mer utan får bli heltidsarbetslös istället. De magiska 700 dagarna känner alla till, och det har blivit in kultur i s-styrda Gävle kommun, men även i fler kommuner i länet, att helt enkelt stoppa individerna som berörs att jobba mer.

När ska den statliga radiokanalen ta upp problemet med s-styrda kommuner som kringgår LAS på det sättet?

Inga kommentarer: