Sidor

onsdag 28 juli 2010

Bära ved i stugan och röja tomten. Varför vill de röda partierna ha skatt på vedledning?

Idag håller vi på att bära lite ved i stugan och röja tomten och då funderar man självklart på varför de tre röda partierna överväger en skatt på vedeldning.

Vad ska det vara bra för?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Därför att det inte är så himla bra för miljön med helt ohämmat vedeldande. Din och andras mysbrasor släpper ut bl a cancerframkallande PAH (polycykliska aromatiska kolväten) t ex bensen och en massa andra partiklar som påverkar liv och hälsa...

Anonym sa...

Men i Moderaternas värld är det enda intressanta att slippa betala för skit de gör.

Anonym sa...

Och vad grundar du dina påståenden om eldning på då? Kan förstå om du är uppvuxen med eldning av gamla SJ pallar och liknande men om man eldar med björkved eller blandved så har jag lite svårt att se dina argument.

Men i den rödgröna kasen kanske man eldar med det mesta?

Anonym sa...

Tja, Naturvårdsverket är ju en bra källa:
http://www.naturvardsverket.se/sv/Verksamheter-med-miljopaverkan/Energi/Forbranningsanlaggningar/Eldning-med-ved--och-andra-biobranslen-i-villor-eller-radhus/

Anonym sa...

Tja, du kanske ska läsa och finna att det i förstahand handlar om gamla vedpannor och omoderna eldstäder.... Det är väl inte så mycket mys elda med såna om man inte trivs med att sitta i pannrummet.

För övrigt har jag för mig att det finns en avhandling från KTH som påvisar att det till stor del bara är bladder från naturvårdsverket när det gäller eldning i stort.

Picus.V sa...

Var har du hört detta?
Kom med en källhänvisning, Lars.