Sidor

fredag 2 juli 2010

Är Villaägarna/radhusägarna de största förlorarna med en röd politik i Sverige?

Alla som bor i Villa och Radhus blir stora förlorare vid en eventuell röd regering. Dels har många som bor i eget boende bil, minst en, och med en röd regering så höjs drivmedelspriserna kraftigt. Men inte nog med det - miljöpartiet kräver fortfarande en snabbavveckling av minst ett kärnkraftverk under nästa mandatperiod och det skulle leda till kraftigt höjda elpriser. Med Lars Ohly i regeringen så skulle det också sprida sig en stor oro över statsfinanserna hos marknaden, och räntorna skulle stiga kraftigt. Det är många som har villalån och det skulle kosta mycket i form av högre ränta för de som bor i eget boende.

Dessutom vill de tre röda partierna återinföra en hög fastighetsskatt, oklart för vem och hur stor den blir, men vi vet man betalade under förra mandatperioden, och det kommer att bli dyrt för alla som bor i eget boende.

Till det ska man sedan lägga att de tre röda partierna vill höja inkomstskatten för tre miljoner löntagare, och det finns säkert en och annan villaägare bland dem.

Så min fråga är - varför i hela friden skulle någon som bor i villa eller radhus rösta på något annat än Nya Moderaterna?

För alla som bor i lägenhet skulle situationen bli motsvarande dåligt eftersom s vill försämra för fastighetsägarna också och energikostnader som höjs mm måste föras vidare till hyresgästerna.

6 kommentarer:

PEJ sa...

Vart är Alliansens politik ??? Finns den ???

Lars Beckman sa...

Ja, absolut. Inte någon höjning av drivmedelspriserna, inte någon fastighetsskatt, inte någon höjning av skatten för 3 miljoner löntagare, inte någon snabbavveckling av kärnkraften utan en utbyggd kärnkraft om det krävs, utan vi fortsätter den framgångsrika resan att skapa Föregångslandet Sverige.

PEJ sa...

INTE.....någon/något.... är det politik ??

Picus.V sa...

Lars...
Det här måste vara den värst smörja jag hört sedan jag började följa din blogg.

Om du nu har för avsikt att bli riksdagspolitiker och bli försörjd av skattebetalarna så kan vi läsare och väljare åtminstone förvänta oss ett seriöst
debattklimat, inte aggressiv smutskastningspropaganda...

Har du läst om de rödgrönas förslag om fastighetsskatten?
Tydligen INTE.
Informationen finns överallt, det är bara 1,5% av landets villaägare som kan drabbas av en höjd fastighetsskatt. De vars fastigheter har ett taxeringsvärde på 4,5 Mkr eller över.

Det finns inte många sådana i den här regionen. Men däremot i lågskattekommuner som Danderyd, Täby etc....
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/valjare-befarar-hogre-villaskatt_4907959.svd
Läs på lite i rutan "Vad gäller saken?" så kanske du blir lite klokare.

En sak till: Vad har du gjort med layouten på bloggen?
Orange text på blå botten? Vill du att läsarna ska få epilepsianfall?
Och uppåt 140 tecken per rad (inklusive blanksteg).

Lars Beckman sa...

Vi vet inte vad socialdemokraterna vill göra med fastighetsskatten annat än att man vill just återinföra den. Resten ska tydligen utredas och vi vet vad det gamla systemet innebar och vi vet alltså vad vi kan få igen. Idag har s lovat 12 miljarder mer i offentliga utgifter och eftersom Mona inte har någon sedelpress så blir det villaägarna och alla andra som får betala.

PEJ sa...

Lars, nu slår du nya rekord i ovärdighet.

Du vet mycket väl vad de röd-gröna vill införa och inte införa. Men du väljer att sticka huvudet i sanden och skrika: "Vargen kommer"..... (vilket borde göra att du kvävs).
Så var försiktig med att utbasunera den röd-gröna politiken.

Återigen - vart är Alliansens politik ??? Den lyser med sin frånvaro.