Sidor

torsdag 8 juli 2010

22 % "säkra" väljare för Socialdemokraterna - går mot rekordförlust i valet 2010.

Socialdemokraterna ligger på drygt 30 procent i opinionsmätningarna, men enligt Synovates mätning är det bara drygt var femte väljare, 22 procent, som kan betraktas som säkra. Så många svarar att de "överväger att rösta på partiet" enligt DN idag.

Det är inte så konstigt att s rasar i opinionen och det beror inte alls på att det bedrivs någon kampanj mot enskilda personer utan tvärtom i sak, beror det på den politik som man presenterar, som är direkt förödande för hela länet och hela Sverige.

Genom att höja skatten för alla som jobbar dras viktigt konsumtionsutrymme in för hushållen, och kombinera detta med ett stort län och kraftigt höjda drivmedelspriser så slår det mot hushållens möjlighet att bidra till jobb och tillväxt genom konsumtion. Vidare så vill miljöpartiet avveckla en kärnkraftsreaktor under nästa mandatperiod vilket både påverkar priset på el för husållen men det slår också mot jobben i vår viktiga basindustri. Att införa en Gävleborgsskatt i form av kilometerskatt för tung trafik påverkar både hushållen som får dyrare produkter, och den livsviktiga exporten som får sämre konkurrenskraft när priserna ska höjas.

Det här vet alla hushåll i länet och man känner nu en större trygghet och rättvisa med en alliansregering och socialdemokraterna sjunker som en sten i opinionen. Det här är inte något problem för någon annan än för de förtroendevalda i socialdemokraterna och vissa statliga redaktioner i länet, men för oss andra kan vi lugnt låta Anders Borg fortsätta ta ansvar för hela Sverige och Fredrik Reinfeldt och vi andra kan fortsätta bygga Föregångslandet Sverige.

Inga kommentarer: