Sidor

måndag 7 juni 2010

Ulla Andersson vill höja skatterna för alla i Gävleborg och förbjuda friskolor!

Ulla Andersson vill förbjuda friskolor, trots att Lars Ohlys båda barn gått i friskola, och hon vill höja bensinskatten och införa kilometerskatt för den tunga trafiken i Sverige. Hon vill också höja skatten för alla som arbetar. Allt enligt utfrågningen i Sveriges Radio Gävleborg som var nyss. Inte en bokstav om hur vi får fler växande företag i länet och en högre sysselsättning i det privata näringslivet.

Vi har tappat 10 000 jobb de senaste 25 åren i Gästrikland så det hade varit intressant att höra hur Ulla Andersson vill bidra till att vi får fler jobb i det privata näringslivet och även höra hennes åsikt om varför en barnfamilj där två personer arbetar ska få 160 000 mindre att röra sig med under nästa 4 års period om hon fick bestämma fullt ut eftersom Vänsterpartiet vill höja skatterna med 50 MILJARDER och ta bort jobbskatteavdraget.

3 kommentarer:

PEJ sa...

Återigen - faktafel i din ekonomi.

160.000/4år = 40.000/12månader = 3333,33/2personer = 1666,- kr. per månad. So far so good. Nu kommer problemet - du talar inte om alla egenavgifter som sänks med Ulla som finansminister.

A-kassan: + 300,- per månad.
Bättre villkor i a-kassan: + 100,- per månad.
Bättre villkor i sjukförsäkringen: + 100,- per månad.
Bättre villkor i föräldraförsäkringen: + 100,- per månad.
Fackavgift: + 100,- per månad (återinförd avdragsrätt).
Sänkt trafikförsäkring: + 400,- per månad (och fordon).
Höjd barnbidrag: + 200,- per månad (och barn).
Höjd avdrag för resor t.o.f. jobbet: + 200,- per månad.

Av "dina" 1666,- per månad blir det återbetalning med 1500,- per månad - alltså återstår fjuttiga 166,- per månad........

Hur ska Moderaterna konkurrera med det ????

Stefan Andersson sa...

Hmm om man inte är med i a-kassan, facket, inte är sjuk, har jobb men ingen lång resväg till jobbet, inga barn eller bil då får jag ju inga fördelar alls? Bara betala mer i skatt, nej tack.

Picus.V sa...

...och Stefan har inte fått något den senaste mandatperioden?

Stackars han.