Sidor

torsdag 3 juni 2010

Tills för 8 månader sedan fanns det inte en enda hotellövernattning eller konferens i Gävle kommun enligt Gävle kommuns officiella pressmeddelande!

På Gävle kommuns hemsida finns det en riktigt stor nyhet. Enligt Gävle kommuns pressavdelning som leds av Anna Östman, så fanns det inte enda hotellövernattning i Gävle kommun tills för 8 månader sedan, och inte ett enda litet möte enligt samma pressmeddelande.

Rubriken på pressmeddelandet är just; Gävle Convention Bureau - från 0 till 32 miljoner på 8 månader! (klicka på rubriken för hela pressmeddelandet).

Det är självklart lögn och förbannad dikt att det inte skulle ha förekommit ett enda möte eller konferens i Gävle före det att man bildade denna organisation och det är direkt anmärkningsvärt att Gävle kommun på sin webbsida har direkta lögner. Enligt min uppfattning borde pressmeddelandet tas bort och ändras till något som kan liknas vid en sanning.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lars.
Ta och läs pressmeddelandet en gång till!
Jag är själv Moderat så jag blir lite besviken på dig då du far ut som du gör i ditt inlägg.
Rubriken, och texten, säger att Gävle Convention Bureau - inte Gävle som ort - gått från 0 till 32 miljoner kronor. En i både nationell och internationell jämförelse imponerande insats och ett imponerande resultat som kommer dig och dina kommunala politikerkollegor till gagna genom att det skapas en mängd nya lokala jobb och annan utveckling i Gävle med omnejd.
Jag hoppas att du - som riksdagskandidat - i fortsättningen lägger ner lite mer energi på att värdera de underlag du har för dina utspel. Du och ditt partis politik är värd det!
Björn

Anonym sa...

Hela pressmeddelandet kan läsas här
http://www.svenskpress.se/articles/view/gavle-convention-bureau-fran-0-till-32-miljoner-pa-8-manader

Lars Beckman sa...

Man kan klicka på rubriken så kommer man till pressmeddelandet också, och alla andra pressmeddelanden som Gävle kommun skickar ut.

I sakfrågan så är pressmeddelandet formulerat så att det verkar som att inget har hänt i Gävle på konferensfronten innan man startade upp den kommunala enheten - vilket självklart inte är sant. Det har arrangerats många konferenser i kommunen utan att Gävle kommun har bedrivit ett eventbolag.

Anonym sa...

Jag tycker att du ska ta kontakt med projektledare Elisabeth Hugg så får hon berätta för dig vilken skillnaden är mellan konferens och kongress! Då du förstår skillnaden mellan dessa båda begrepp och hur det går till att få dessa olika typer av möten att välja plats för ett framtida möte så kommer säkert du också att förstå vilken stor insats och vilket lysande resultat som åstadkommits i Gävle under de senaste månaderna! Lycka till i valet!

Picus.V sa...

Nu fick du "mot-Hugg" Lars, från dina egna... :-))))

Men om vi glömmer parti-käbblet för en stund. Oavsett om vi är röda, gröna eller blå så är det här bra för oss alla.

Vi har fina möjligheter, Gävle ligger bra till. Nära Stockholm, Arlanda. Bra kommunikationer från norr, väst...
Det finns arenor i regionen. Stora som små. Vi har hotell. även om det inte skulle skada med några till.

Gävle kan erbjuda nöjen, ishockey, fotboll i elitdivisionerna.
Eller varför inte lite symfonimusik från en av landets åtta professionella orkestrar. Teater?...
Hur många restauranger finns det i staden? Ett antal ;-)))

Vad jag vet är Gävle Convention Bureau ett samarbete mellan det offentliga och ett antal privata aktörer. Låt Hugg och hennes mötesproffs, våra krögare och alla andra inom branschen sköta detta så blir det nog bra ska du se....

Unknown sa...

Hej Lars, kul att du engagerar dig i frågan om Gävle som mötesstad. Vill förtydliga att Gävle Convention Bureau inte är en eventbyrå utan en icke-vinstdrivande medlemsorganisation som bildats tillsammans med det lokala näringslivet och Gävle kommun för att utveckla Gävle som mötesdestination ( näringen står för 75% och kommunen 25%). I artikeln framgår det att sedan Gävle CVB bildades så har ett antal kongressarrangörer valt att förlägga sina kongresser till Gävle de kommande åren och detta väntas generera ca 32 miljoner kronor. Dessa kongresser har inte hamnat här av en slump utan tack vare engagerade lokala ambassadörer, gedigna offertunderlag och mycket fotarbete. Detta är pengar som direkt hamnar hos våra lokala företag och skapar nya arbetstillfällen. Nturligtvis läggs det möten i Gävle, och har så gjorts tidigare utan att vi haft en convention bureau. Jag har själv jobbat i 20 år med att projektleda och administrera både nationella och internationella möten och idrottsevenemang. Dock har vi aldrig haft en funktion som aktivt sökt upp och bearbetat potentiella mötesaktörer vilket vi nu har möjlighet att göra. Förra året omsattes ca 125 miljader kr inom mötesindustrin i Sverige - det vore väl kalas om vi kan vara med och ta en större del av den kakan, eller hur? Jag skickade dig ett mail i vintras där jag bad om ett möte för att få komma och presentera mig och nystartade Gävle Convention Bureau men fick tyvärr inget svar. Jag kommer gärna och berättar mer om Gävle Convention Bureau och vår affärsplan. Du når mig på elisabeth.hugg@gavlecvb.se eller 070-16 75 122. Besök gärna vår webbplats www.gavlecvb.se och läs mera där. Vänliga hälsningar, Elisabeth Hugg