Sidor

torsdag 3 juni 2010

Socialdemokraten Thomas Kronståhl vill förändra LAS

Vi vill luckra upp LAS-regler skriver en socialdemokratiskt politiker i Östran.

Östran skriver;

Att som socialdemokrat vilja luckra upp LAS är kontroversiellt. Men en förändring i politiken gentemot småföretag måste till, menar Thomas Kronståhl (s), som har ett måleriföretag i Västervik, som nu lägger fram en rapport om hur han vill se framtidens politik.Han vill sänka arbetsgivaravgiften för små och medelstora företag och använda pengarna till en pott, där företagare kan få en vettig sjukförsäkring. Han vill också ändra konkursreglerna, nystartslån, räntan vid nystart, lättare att säkra patent, avskrivningsregler och de mest kontroversiella med att luckra upp LAS för små företag. Han menar att facket borde bli mer smidigt och att det är bättre att små företag får böja på lagarna än stora drakar som t ex Scania.


--

Börjar verkligheten hinna ikapp även socialdemokraterna och kan man i såfall påverka den fackliga grenen att medverka till moderna och funktionella kollektivavtal?

2 kommentarer:

PEJ sa...

Thomas måste ha sovit hårt de senaste 10 åren..... LAS har redan luckrats upp för småföretagen - hört talas om "de två undantagen" ??

De används flittigt för att bli av med gravida, sjuka, unga, äldre, kvinnor och alla andra oönskade på arbetsmarknaden...

Så det där är bara skitsnack.

Lars Beckman sa...

PEJ, jag har faktiskt inte sett någon seriös undersökning eller rapport som visar det du beskriver - men du kanske har det?