Sidor

söndag 27 juni 2010

Socialdemokraten Stig i HT; Det är skillnad på jobb och jobb!

Socialdemokraten Stig Södergren i Hudiksvall har skrivit ett klargörande debattinlägg om socialdemokraternas syn på människor och jobb. Stig anser att det är självklart att det ska vara rotavdrag eftersom jobben utförs av utbildade människor medans städning kan utföras av vem som helst och inte ska ge avdrag. (klicka på rubriken för Stigs insändare i HT).

Det är en skrämmande människosyn som visar att socialdemokraterna gör skillnad på människor och att man inte anser att alla människor och att alla yrken är lika mycket värda.

Jag och Birgittha Bjerkén har skrivit ett svar som är skickat till HT idag där vi konstaterar att alla människor är lika mycket värda och att alla yrken är lika mycket värda.

3 kommentarer:

PEJ sa...

Jag håller inte med Stig om det resonemanget. Det har ingenting att göra med kvalifikationerna för jobbet att göra.

Däremot vad skattepengar används för och för vem.

Över 90% av de som använder sig av RUT har inkomster över 450.000,- per år, och jag tror att de även har råd med städhjälp även om RUT tas bort. Riksdagens utredningstjänst har försökt räkna ut hur många jobb som tillkommit sen RUT infördes - och kom fram till att det är omöjligt att säga....... så Reinfeldts gissning på 10.000 nya jobb är som en vit kanin i en hatt.

ROT används inte i samma utstreckning av höginkomsttagare och bör användas som en ventil i byggsektorn - vid lågkonjunktur finns det och vid högkonjunktur ska det bort.
Men i den djupa lågkonjunktur vi är i nu - borde det utökas till flerfamiljehus och offentliga byggnader (skolor och sjukhus).

Varför vill inte Moderaterna utöka ROT ??

Lars Beckman sa...

Vad Moderaterna vill kommer att redovisas i ett valmanifest men jag tillhör dem som tycker att både rot och rut ska byggas ut till att gälla fler tjänster.

PEJ sa...

hur vill du bygga ut RUT ??