Sidor

tisdag 29 juni 2010

Skicklig opinionsbildning av socialdemokraterna om Bilprovningen.

Spinndoktorerna hos Socialdemokraterna på Sveavägen har gjort ett bra jobb för att få ut nyheten om att världen nu rasar samman när Svensk bilprovning ska konkurrensutsättas. De statliga nyhetskanalerna har lojalt hakat på nyheten om att det kommer att dyrt, krångligt och otillgängligt när medborgarna får större möjlighet att välja olika bilprovningar.

En socialdemokratisk riksdagsledamot från västerbotten slår fast att privata företag kommer att leta fel på bilen så att man måste komma tillbaka igen och då kan företagen tjäna mer pengar. En ung vänsterpartist skulle inte inte kunna säga det bättre själv!!

Det blir sådana här känslor när monopol raseras. Samma argumentation använde socialdemokraterna inför Apotekets avreglering men nu är det nog inte någon barnfamilj som inte skulle vilja kunna köpa sin Alvedon enkelt i livsmedelsbutiken. I Valbo är det till och med 2 Apotek numera så man ska nog ta det lite lugnt med skrämselpropagandan från Sveavägen och socialdemokraterna men man kan förstå deras panik. Trots att hjälp de har fått av vissa media så ligger man runt 28 % i opinionsundersökningarna och fortsätter rasa. Moderaterna är Sveriges största parti numera.

Det ska bli intressant att se när statlig media och socialdemokraterna börjar gå till personangrepp mot enskilda företrädare för borgerliga partier lokalt. På nationell nivå försöker man attackera Carl Bildt och det är bara en tidsfråga till personangreppen börjar lokalt i Gävleborg.

2 kommentarer:

PEJ sa...

Hur kommer det sig att när Alliansen förmedlar nytt till media så är allting frid och fröjd.

Och när de röd-gröna gör samma sak - så är media plötligt "partiska", "hakar på" och "vidareför utan kritisk granskning" ??

Jag tror faktiskt att all media i Sverige är fullt kompetenta att välja nyheter och att rapportera om dem.
Synd att du är så enkelspårig.

Lars Beckman sa...

Jag håller med dig. De allra flesta redaktioner är mycket duktiga på att hålla en objektiv och saklig hållning i många frågor.

När det gäller Bilprovningen så är det en spinndoktor nyhet från Sveavägen 68 eftersom det samma dag hålls ett antal pressträffar där bekymrade socialdemokrater visar djup oro för alla priser som ska stiga. Det vet man. Det är samma propaganda som man hade i frågan om Apoteket och som alla vet har vi idag bättre tillgänglighet och bättre öppettider för att få tag i ask Alvedon eller medicin.