Sidor

onsdag 16 juni 2010

Ny målvakt till Brynäs. Tack för det!

Brynäs har gjort klart med ny målvakt. Tack för det. Brynäs skriver i ett pressmeddelande;

Björn Bjurling klar för Brynäs

Nu har Brynäs gjort klart med ytterligare en målvakt inför den kommande säsongen. På onsdagen blev det klart att Björn Bjurling kommer att spela i Brynäs säsongen 10/11. Brynäs och Bjurling har kommit överens om ett kontrakt på ett år.
– Trots att vi tappat tre målvakter, och fått börja om flera gånger, så känns det väldigt bra att vi nu ändå lyckats få tag i en kompetent och bra målvakt, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs. Bjurling blir ett bra komplement till Niklas Svedberg, och det känns jättebra att det löste sig så fort och snabbt.

Björn Bjurling (185/90) är född 1979 i Stockholm, med Kista HC som moderklubb. Bjurling är en rutinerad målvakt med erfarenhet både från spel i elitserien och i utländska ligor. Säsongen 03/04, när han spelade i Djurgårdens IF, var han en av fyra kandidater som blev nominerad till årets rookie. De tre senaste säsongerna har han spelat i Södertälje SK. I Björn Bjurling får Brynäs en etablerad elitseriemålvakt med stor rutin och erfarenhet av att spela avgörande matcher.
– Det är en lite äldre, mycket kompetent målvakt med mycket erfarenhet som vi får hit, säger Per-Erik Alcén, målvaktstränare i Brynäs. Han är intressant som målvakt för han har mycket av Old School i sig, men han har även stor kunskap om det nya målvaktsspelet.
Målvaktstränare Alcén är mycket nöjd över att få Björn Bjurling till Brynäs.
– Det känns verkligen jättebra. Han är en kanonkille, och trots att han är 30 år så vill han verkligen fortfarande utvecklas. Han har inte gjort sin bästa match ännu, den kommer att komma i Brynäs, avslutar Per-Erik Alcén.

Björn Bjurling ansluter till truppen i morgon, och kommer att finnas på plats med laget den här veckan och nästa. Sedan är det dags för A-lagets sommaruppehåll.

Inga kommentarer: