Sidor

onsdag 30 juni 2010

Ljusdalsposten skriver om Bergmans Pepparkakor och konsekvenserna av kilometerskatt som de röda partierna vill införa.

Den rödgröna oppositionens förslag om en ny kilometerskatt på tung lastbilstrafik oroar företagare som är beroende av lastbilstransporter. Inte minst Ove Jonsson på Bergmans Pepparkakor i Ljusdal.– Det känns som att de inte ser helheten, säger Jonsson. En förutsättning för att Ove Jonssons verksamhet Bergmans Pepparkakor ska fungera är att det finns lastbilstransporter att tillgå. Företaget tillverkar över två miljoner småkakor om dagen, dessa transporteras därefter ut till dagligvaruhandel över hela Sverige. – Vi fyller åtta tradare om dagen, de går sedan ut över hela Sverige, säger Ove Jonsson.

Klicka på rubriken för hela artikeln från Ljusdalsposten.

Det är djupt bekymmersamt att de tre röda partierna vill införa kilometerskatt för det hotar jobben i länet - men en röst på Alliansen är en röst för jobben i länet.

3 kommentarer:

hanna sa...

Jag trodde att Moderaterna gärna blickade ut i Europa och kollade hur andra länder försöker lösa problemen med koldioxid, men så är det kanske inte ?

Många länder i Europa har både kilometerskatter och rena vägskatter/avgifter för att åka en viss vägstrecka (även i Sverige om vi räknar in Öresundsbron).

Vad är problemet ???

Stefan Andersson sa...

Avstånden till exempel Hanna... Tänk lite för en gångs skull.

Lars Beckman sa...

Problemet är att ökade kostnader skadar näringslivet genom sämre konkurrenskraft och för oss invånare i Gävleborgs län blir allt vi ska köpa dyrare!